Психолог за деца

psysense 16 1024x683 1
Силвия Маринова от PsySense е професионален детски психолог-консултат, специализиращ в казуси при отглеждане и възпитание на деца и юноши.

Можете да се срещнете с мен за детска консултация, в която участва Вашето дете. На тази среща ще работим върху различни казуси свързани с възпитанието и психиката на детето, като:

Запазете час за детска консултация сега!
Не пренебрегвайте проблемите на детето си и му помогнете да се справи по правилен начин с тях.

Какво е детската консултация?

Като родител не искате нищо друго освен здраве и щастие за детето си, но понякога се случват ситуации, които просто не можете да „оправите“ сами – особено когато сте толкова емоционално обвързани със ситуацията.

Когато едно дете страда от психически, социален или емоционален стрес и / или травма, може да се окаже трудно за родителя да се справи, особено когато чувства, че нищо не работи или не можеш да направиш нищо, за да се подобри ситуацията.

Обикновено родителят или този, който се грижи за детето или тийнейджъра търси връзка с мен. Децата, които страдат от проблеми с психичното здраве или психологически стрес, може да не споделят тези притеснения с родителите си. Това се случва, не защото детето ви не ви обича; по-скоро се случва, защото той / тя се страхува да не ви разочарова.

Родителите забелязват, че поведението на детето им внезапно и / или драстично се е променило, или нещо се чувства „изключено“ и те търсят причината за това.

Не винаги са на ясно дали поведението на детето е симптом на нормален етап в развитието или признак на аномалия.

Как протича първата сесия с дете?

Затова първата среща е с родителите.

На тази среща се запознаем и ще ми разкажете за детето си и това, което ви притеснява и тревожи. Ще имам няколко индивидуални срещи с детето или тийнейджъра, където ще се запозная с неговият свят и преживявания.

Целта на моята работа е да помогна на детето ви да интерпретират по-добре проблемите, които изпитва, и / или настъпилата травма – по начин, по който да може да преработи и разбере. Да му помогна да преодолее емоциите си, така че да може да живее нормален здравословен живот без трайните последици от страх, объркване, безпокойство или травма.

В следващата среща ще се съберем със семейството относно поставяне на цели. вземане на решение за последващи срещи и участие на всички отговорни за детето в нашата работа. Добрата новина е, че можете да играете важна роля в психичното здраве на детето си, просто като бъдете наблюдателни.

Разбирането на нормалните и ненормални психологически модели на детето може да помогне на родителите да разберат как най-добре да общуват и да се свързват с детето си, и да подкрепят детето си да напредва и да процъфтява във всеки нов етап на развитие.

Целта ми е да успокоя вашите притеснения и да помогне на детето ви да получи помощта, от която се нуждае, за да функционира правилно, да предоставя на вас и вашето дете инструментите, необходими за справяне с проблемите и различни психични състояние по здравословен и продуктивен начин.

Работата ми е свързана да помогне както на вас, така и на детето ви да се ориентирате в неудобни, страшни, провокиращи безпокойство и предизвикателни времена с по-малко стрес и смут.

Детската психология се отнася до лечението на широк кръг от проблеми и разстройства, които засягат децата и техните семейства. Психолозите, които работят предимно с деца, провеждат тестове, провеждат изследвания и участват в терапевтични сесии с хора, семейства и групи.

Психолозите могат да правят изследвания, което е много важен принос в академично и клинично отношение към професията. Терапевтът е по-широк термин за професионалисти, които са обучени – и често са лицензирани – да предоставят разнообразни лечения и рехабилитация за хората.

Ето няколко признака, че детето ви би имало полза да поговори с психолог:

  • Промяна на хранителните или спящите навици.
  • Участие в деструктивно поведение.
  • Екстремни чувства на тъга или тревога.
  • Лошо поведение.
  • Изолиране от приятели.
  • Повишени физически оплаквания.
  • Често говори за смъртта.

Вашето дете може да се възползва от посещение на психолог, ако: Мислите, че детето ви може да има състояние, което засяга неговото обучение или неврология, като ADHD, разстройство на обучението или разстройство от аутистичния спектър. Вашето дете се нуждае от подкрепа за справяне с емоционални или поведенчески проблеми.

Обикновено срещата с деца започва на възрасти около 7-9 години. До тази възраст децата са свикнали да се отделят от родителите си всеки ден за училище. Те са по-независими и много по-способни да вербализират своите мисли и чувства.

За колко време протича детската консултация?

Както всяка друга сесия при мен. Консултацията с дете е с продължителност 60 минути.

Кога можем да посещаваме кабинета?

Можете да се договорите предварително с мен, кога ви е най-удобно. Ще бъда максимално съобразителна с вашите възможности за срещите ни.

Как да си запазим час със Силвия Маринова?

Можете да си запазите час при мен, като попълните формата за контакт в „Контакт с мен“ или ако се обадите на телефон 0888 4464 25

Напълно ок съм да запазя час за Вас дори през Facebook страницата на PsySense.