За мен

Силвия Маринова

Вашият професионален психолог-консултант в град Варна

Здравейте,

казвам се Силвия Маринова и съм психолог както по професия, така и по призвание.

Вярвам, че всеки един от нас, притежава значителна лична мъдрост и експертен опит. Тези качества могат да са от полза да се справим с предизвикателствата на живота.

Ако се чувствате изолирани или самотни, мога да Ви помогна. Аз разбирам какво наистина се случва за вас. За мен е важно да се почувствате наистина чути и разбрани.

Моята цел е да осигуря безопасно и подкрепящо партньорство, в което можете да започнете да изследвате своите преживявания  и да идентифицирате областите, които искате да промените.

Моят основен фокус е да  помагам на хората да получат по-голяма проницателност и самосъзнание . Да изследват миналият си опит и как той въздейства на живота им в настоящето.

Ще ви подкрепям да откриете силните си  страни, и в крайна сметка да направите избори, които да ви удовлетворяват.  

Силвия Маринова

Свържете се с мен за да ви помогна да почувствате процеса, да зададете всички въпроси, които имате и да се почувствате по-добре!

Разгледайте моят офис

Сертификати и майсторски класове

Майсторски клас на тема: „Изкуството на комуникацията“

Майсторски клас при доц. Анна Штрахова, доцент катедра „Медицинска психология“ Южно-Уралски държавен университет на тема: „Психика и тяло-клинични и консултативни аспекти”.

Майсторски клас на тема: „Изкуството на публичната реч”

Академична биография

Бакалавър „Психология“ – акредитирана специалност от НАОА , завършила с пълно отличие.

Защитала Дипломна работа на тема „ЗА ПРИРОДАТА НА ЩАСТИЕТО: ХЕДОНИЗЪМ И/ИЛИ ЕВДЕМОНИЯ?”

Участие в студентска научна сесия ”Младеж, наука, съвременност” с доклади на тема:

  • 2016-„Интелигентност”
  • 2017-„Междуличностното привличане като част от човешкото общуване”
  • 2018-„Хедоничните аспекти на щастието– философски основи и съвременни дефиниции”

Преминати курсове, семинари и др.

Участвала в лятно училище организирано от АБПП и получи удостоверение за: „Въпросът за психичната структура в детската възраст

Семинар на тема:”Справяне със стрес при критични инциденти.Системна антикризисна работа. Дефузия. Дебрифинг.” към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“

Семинар на тема: „Гещалт тепария , психодрама, системна психотерапия-среща” към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“.

Психиатрите имат медицинска степен, заедно с напреднала квалификация по местоживеене и специалност по психиатрия. Те използват разговори за терапия, лекарства и други методи за лечение на хора с психични заболявания. Психолозите имат напреднала степен, като например докторска.

Една от най-забележителните разлики между психолог и психиатър е, че психолозите не са лекари. Те нямат медицинска степен и не са обучени по обща медицина или по предписване на лекарства.

Ако проблемът, който се надявате да разгледате, е фокусиран върху взаимоотношенията, да речем проблем на работното място или с член на семейството, може да намерите това, от което се нуждаете, от психолог. Ако изпитвате инвалидизиращи психични симптоми, които пречат на ежедневието ви, психиатърът може да е доброто начало.

Като ви помага да запазите чист ум и да управлявате всеки стрес, тревожност, фобии и други проблеми, с които се сблъсквате, психологът може да ви помогне да извлечете максимума от живота и да ви освободи от симптоми на депресия и други психични проблеми.

Обикновено не се нуждаете от препоръка за психолог, но за да посетите психиатър, ще ви трябва препоръка от Вашия лекар. Ако обаче влезете в програма за лечение на психично здраве, най-вероятно ще имате достъп до двата вида професионалисти.