За мен

Силвия Маринова

Психолог-консултант

Здравейте,

казвам се Силвия Маринова и съм психолог както по професия, така и по призвание.

Вярвам, че всеки един от нас, притежава значителна лична мъдрост и експертен опит. Тези качества могат да са от полза да се справим с предизвикателствата на живота.

Ако се чувствате изолирани или самотни, мога да Ви помогна. Аз разбирам какво наистина се случва за вас. За мен е важно да се почувствате наистина чути и разбрани.

Моята цел е да осигоря безопасно и подкрепящо партньорство, в което можете да започнете да изследвате своите преживявания  и да идентифицирате областите, които искате да промените.

Моят основен фокус е да  помагам на хората да получат по-голяма проницателност и самосъзнание . Да изследват миналият си опит и как той въздейства на живота им в настоящето.

Ще ви подкрепям да откриете силните си  страни, и в крайна сметка да направите избори, които да ви удовлетворяват.  

Ако смятате, че мога да ви помогна свържете се с мен за да почувствате процеса, да зададете всички въпроси, които имате, и да видите дали това е точно за вас.

ЗА КОНТАКТ:

Адрес на кабинета:
гр. Варна
ул. „Калофер“ 1, офис 4

Телефон за връзка:
0888 44 64 25

E-mail
psy_sense@abv.bg

Facebook

ОСНОВЕН ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ

Индивидуално и семейно консултиране:

Взаимоотношения-партньорски отношения, конфликти с децата, проблеми на работното място.

Тревожни състояния , тежки загуби, емоционална нестабилност, неврози, ниска самооценка, натрапливости, раздели, фобии, зависимости, депресии, стрес, хранителни разстройства, психосоматични проблеми и др..

Психодиагностика и професионален подбор.

Управление при кризи и кризисна интервенция.

Психологическите консултации изпозват методите:

 • ПОЗИТИВНА ПСИХОТЕРАПИЯ към Институт позитивна психотерапия, с Д-р Арно Ремерс, Член на борда на директорите на Световната Асоциация по Позитивна Психотерапия, Бивш Президент на Германската Организация по Позитивна Психотерапия..
 • ПСИХОДРАМА към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“, с Георги Антонов-Основател и съпредседател на Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия „Бернхард Ахтерберг”, член на Федерацията на европейските психодрама тренинг организации. Експредседател на Българска Асоциация по Психотерапия
 •  ФАМИЛНО КОНСУЛТИРАНЕ (през системен и структурен подход) към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“, с Георги Антонов-Основател и съпредседател на Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия „Бернхард Ахтерберг”, член на Федерацията на европейските психодрама тренинг организации. Експредседател на Българска Асоциация по Психотерапия.                                                                 
 • Познания и в:
 • ГЕЩАЛТ-ТЕРАПИЯ–  „Гещалт тепария , психодрама, системна психотерапия-среща” към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“.

Академична биография:

 Бакалавър „Психология“ –акредитирана специалност от НАОА , завършила с пълно отличие.

Защитала Дипломна работа на тема „ЗА ПРИРОДАТА НА ЩАСТИЕТО: ХЕДОНИЗЪМ И/ИЛИ ЕВДЕМОНИЯ?”

Участие в студентска научна сесия ”Младеж, наука, съвременност” с доклади на тема:

 • 2016-„Интелигентност”
 • 2017-„Междуличностното привличане като част от човешкото общуване”
 • 2018-„Хедоничните аспекти на щастието– философски основи и съвременни дефиниции”

Сертифицирана в майсторски класове:  

 • Майсторски клас на тема: „Изкуството на комуникацията
 • Майсторски клас при доц. Анна Штрахова, доцент катедра „Медицинска психология“ Южно-Уралски държавен университет на тема:

„Психика и тяло-клинични и консултативни аспекти”.

 • Майсторски клас на тема: „Изкуството на публичната реч”

Преминати курсове, тренинги, семинари и др. :

 • Участвала в лятно училище организирано от АБПП и получи

удостоверение за: „Въпросът за психичната структура в детската възраст

 • Тематичен семинар на тема:”Справяне със стрес при критични инциденти.Системна антикризисна работа. Дефузия. Дебрифинг.” към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“
 • Участвала в тематичен семинар на тема: „Гещалт тепария , психодрама, системна психотерапия-среща” към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“.

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре