Какво да очакваме от психологическите консултации

by in Статии юни 8, 2021

Нормално е всеки, който не е посещавал психолог, да има въпроси. Точно поради тази причина , смятам, че е добре да Ви запозная с информация относно продължителността и формата на една психологическа консултация за да се чувствате сигурни и подготвени.

Според мен, аналогия на терапевтичната консултация е реденето на пъзел. Вие донасяте парчетата на пъзела наречен Живот, аз Ви помагам да ги съберете в смислена, последователна и хармонична картина. Понякога има някаква емоционална енергия, свързана с конкретно парче, която трябва да бъде освободена, защото тя не Ви позволява да го наредите до другите. Може би чрез разговор за осъзнаване или чрез поставянето и съпоставянето му с други части от пъзела на живота Ви, ние ще се постараем да го освободим и да го наредим до останалите части.

psy sense психологически консултации

Часовете за среща с психолог се записват предварително и продължават 50 минути. По време на нашата консултация, можете да говорите за това, което ви притеснява или въпрос, който Ви интересува. Повереме на конултацията ще изследвате чувствата и емоциите си, ще получите някои прозрения, ще започнете да виждате нещата по различен начин и ще разберете как да се движите напред и да правите необходимите промени.

Обикновено давам възможност Вие да започнете сесията. Смятам, че това , което заема място в съзнанието Ви в началото на нашата консултация , често е важно и добро начало за разговора. Разговорът зависи изцяло от вашите чувства и емоции. Можете да говорите за това, което искате да обсъдим. Моята работа е да насочвам мислите Ви и това, което казвате, за да направите връзки между събитията и думите или да ви подтиквам да мислите за нещата от друг ъгъл, който често не забелязвате. Понякога ще се опитвам да разбера откъде идва определно чувство, отношение или поведение в миналото. Тъй като голяма част от начина, по който работят нашите умове е била формирана в детството и често може да е полезно да се изследва какво се е случило в ранните години на живота Ви. Ключови са взаимоотношенията с родителите ,братята и сестрите.

психологически консултации psy sense

Вярвам, че всеки човек е уникален. Съвместната ни задача е да постигнем по-голямо разбиране за трудностите, с които се сбълскваме всекидневно.  Моята цел е да ви покажа светлината в тунела и да Ви покажа, че тъмнината е временна , а път винаги има.

Оценка: 0

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *